Puy Du Fou

Les Alouettes, 4-sterren familiecamping in Vendée op steenworp afstand van Saint Gilles Croix De Vie, promoot het beroemde park Puy Du Fou op de camping.
Vendée heeft het grootste historische themapark van Frankrijk: Puy Du Fou. Dit park heeft tevens een avondshow, Cinéscénie, die het verhaal van de Vendée vertelt via de familie Maupilier. Puy du Fou is een gehucht dat deel uitmaakt van de gemeente les Epesses in de Vendée coulissenlandschap. Puy du Fou ligt op enkele kilometer van les Herbiers en Cholet, en bevindt zich maar 45 minuten van La Roche sur Yon en een uur van Nantes en Angers.

Puy du Fou

Cinéscénie, in 1978 opgericht door Dhr Philippe de Villiers, groepeert 3400 vrijwilligers, Puyfolais genoemd. Wordt gespeeld op een podium van 23 hectares, tegenover het publiek. De tribune biedt 14 000 zitplaatsen, en vermaakt jaarlijks meer dan 400 000 toeschouwers. Beroemde acteurs hebben hun stem geleend, zoals Gérard Depardieu, Robert Hossein, Philippe Noiret...

In 1989 is net naast Cinéscénie, op een terrein van 50 hectares, het Grand Parc opgezet. Op de dag van vandaag wat bezoekersaantallen betreft, is dit het op één na grootste Franse park achter DISNEYLAND. De Ronde van Frankrijk is twee keer gestart vanuit Puy Du Fou: in 1993 en 1999. En in 2009 werd in dit nu legendarische decor Miss Frankrijk gekozen.

 
 
Reservering
Aankomstdatum
 
Vertrekdatum
 
 Boeken

Onze verhuur en onze staanplaatsen Comfort in Vendée

 
 
 
Zie elk van onze accommodatie in verhuur en campings
Join ons :   
Situation en Vendée de notre campingLIGGING